VESPER (A LA KLARBAR)

OPSKRIFT

BAG OM COCKTAILEN

Denne cocktail er opfundet af KlarBars ejere, Rasmus og Alexander, tidligt på sommeren i 2015. Alexander har førhen arbejdet i flere år som bartender i København, og han har altid snakket om, hvordan han savnede Nuclear Daiquiri (en væsentligt stærkere varation af den klassiske daiquiri) i Aarhus. Nuclear Daiquirien er nu dukket op, noget sent dog, på St. Pauls Apotek, der er en restaurant om dagen og en vældig god cocktailbar om aftenen.

Det kan imidlertid ikke være rigtigt, at man skal gå og vente på ting, man selv kan lave, så i dette tilfælde har Rasmus og Alexander tænkt ud af boksen og forsøgt sig frem med mange forskellige smagsvarianter for at lave KlarBar’s Vesper. Den skal konkurrere direkte med Nuclear Daiquiri. De er omtrent lige stærke alkoholmæssigt, men KlarBar’s Vesper er mere rund i smagen og tilbyder også et ønske, der efter indtag af KlarBar’s Vesper har lettere ved at gå i opfyldelse.

SÅDAN GØR DU

  • 4 cl overproof rom
  • 2 cl Midori
  • 3 dash Peychaud’s Bitters
  • 2 cl friskpresset limesaft
  • 1,5 cl sukkerlage
  • Æggehvide svarende til en halv teskefuld
  • Stedmoderblomster

  • Rom, Midori, 2 dash Peychaud’s Bitter, limesaft, sukkerlage og æggehvide tilsættes en shaker hvorefter den hurtigt skal rystes uden is (dette for at få gang i æggehviden).
  • Shakeren fyldes med is og der shakes hårdt i 10-15 sekunder.
  • Hældes over i et rocks glas med knust is og sidste dash Peychaud’s Bitter tilsættes.
  • Pyntes med 2 stedmoderblomster.

Alkohol

Af overproof rom anbefaler vi Plantation Original Dark 73 % Overproof Rum, da den har den reneste romsmag af de overproof rom, vi har smagt. Man kan også bruge den legendariske Wray & Nephew White Overproof Rum, der dog ”kun” er på 63 % og er en hvid rom.

Midori skal være Midori. Andre melonlikører smager efter vores mening direkte kunstigt og kan på ingen måde anbefales.

Peychaud’s Bitters eller Angostura Orange Bitters er at anbefale til denne cocktail, da de er moderat sødere og lidt mere frugtige end fx Angostura Bitters.

Glas

Vi har valgt, at den skal serveres i et rocks glas. Den kunne evt. serveres i et martiniglas, men alkoholstyrken taget i betragtning er det nok ikke nogen god idé at gå og balancere med sådan ét.

Bemærk

Drikkes på en lidt special måde, og kun om aftenen. Først spises blomsterne, hvorefter vesper foretages. Vesper er bøn i den katolske kirke ved solnedgang, så der skal altså bedes, som i dette tilfælde er et ønske for den pågældende aften. Herefter drikkes cocktailen, og først dagen efter kan du sige, om ønsket gik i opfyldelse. KlarBar’s Vesper kan især anbefales til bryllupper.

MED PÅ KORTET?

Hos Klarbar benytter vi udelukkende kvalitetsspiritus og friske råvarer til vores cocktails. På denne måde sikrer vi den bedst mulige og mest autentiske cocktail oplevelse for dig som vært og for dine gæster.

Ønsker du at have Vesper på drinkskortet til dit arrangement, kan det sagtens lade sig gøre. Du kan få yderligere inspiration i vores cocktailkort, eller lade os sammensætte et udvalg af lækre cocktails ud fra dine ønsker.

French Kiss
Cucumber Crush