FRENCH KISS

OPSKRIFT

BAG OM COCKTAILEN

French Kiss er endnu en af KlarBars specialiteter. Cocktailen blev opfundet med ønsket om, at vise danskerne, hvilken elegance og rundhed, som cognaccoktails også kan have. I vores mange år i den mobile bar branche har vi (desværre) oplevet, at cognaccocktails hører til sjældenhederne, og det er i følge os en skam. Folk forbinder cognac med gammeldags og mere sprittet, og det kan på sin vis også være rigtig i visse tilfælde, men cognac spiritussen kan langt mere end som så.

Med French Kiss har vi forsøgt at lave en cocktail, som viser de mere bløde, varme og friske sider, som cognac i den grad også besidder. Sammen med friske brombær, citronsaft og passionslikør omfavner cognac’en de eksotiske nuancer. De søde og friske smagsnuancer fra de forskellige likører og bitre fremhæver den runde smag i cognac’en, så nuancer af chokolade, karamel og skovbær istedet fremtones. Alt i alt en super skøn cocktail, som i den grad fortjener en plads på ethvert cocktailkort.

SÅDAN GØR DU

  • 3 cl. cognac
  • 1 cl. Passoa
  • 1,5 cl. citronsaft
  • 5-6 friske brombær
  • 0,5 Creme de Müre
  • Æggehvide svarende til en halv teskefuld
  • 4 cl. appelsinjuice

  • Brombær motles i dit shaker glas, hvorefter samtlige ingredienser tilsættes. Top af med alm. isterninger og shake kraftigt i 10-15 sekunder
  • Server cocktailen i et almindelig collins eller granity glas. Sørg for at fine straine cocktailen, så der ikke kommer bærrester og grums med i glasset.
  • Garnish med et par friske brombær eller en kvart passionfrugt. Husk på, at du aldrig må garnish med noget, som ikke har en tilknytning til cocktailen.

Alkohol

I forhold til valget af cocktail er det vigtigt, at du finder en cocktailvenlig cognac. Der er ingen grund til at bruge mange hundrede kroner på dyr cognac, da den ofte vil være for røget og og kraftig i smagen. En rigtig god cognac skal nydes rent.

Glas

French Kiss gør sig bedst i et almindelig collins glas eller et granity glas. Alternativt kan du bruge et større rocksglas. Glasset skal som minimum kunne indeholde 32 cl. Cocktailen nydes bedst med knust is.

Tilbehør

Som skrevet ovenfor, så er det vigtigt, at cocktailen fine straines, så der ikke kommer grums og efterladenskaber med i cocktailen. Derfor er det en rigtig god ide at anskaffe sig en cocktailsi, som er et vigtigt redskab i enhver bartenders caddy.

MED PÅ KORTET?

Hos Klarbar benytter vi udelukkende kvalitetsspiritus og friske råvarer til vores cocktails. På denne måde sikrer vi den bedst mulige og mest autentiske cocktail oplevelse for dig som vært og for dine gæster.

Ønsker du at have French Kiss på drinkskortet til dit arrangement, kan det sagtens lade sig gøre. Du kan få yderligere inspiration i vores cocktailkort, eller lade os sammensætte et udvalg af lækre cocktails ud fra dine ønsker.

Mojito
Vesper