OLD FASHIONED

OPSKRIFT

BAG OM COCKTAILEN

Den er mere end 130 år gammel, men har ikke altid været et hit. Dens popularitet kommer og går, men lige nu er den kommet og har ingen planer om at smutte igen. Den er blevet brandvarm efter Don Draper i serien ”Mad Men” har en Old Fashioned (og en smøg) i hånden som tro følgesvend. Indtil Don Draper kom på skærmen var den næsten glemt, men det har i den grad ændret sig nu. Cocktailpræferencer følger tendenser i samfundet, og hvis vi nu siger ”Sex and The City”, tænker du stensikkert C………..

Men lige nu siger vi ikke ”Sex and The City”, da en Old Fashioned netop er det modsatte af, hvad der forbindes med den serie. En Old Fashoned er en yderst potent og kraftig cocktail, der nydes af folk, der kan lide den autentiske smag af alkohol, og herunder især whiskey eller whisky, alt efter hvad man foretrækker.

SÅDAN GØR DU

  • 6 cl whiskey
  • 1 teskefuld rørsukker (helst ikke med top)
  • 0,5 cl vand
  • 2 dash Angostura Bitters
  • Appelsinskræl

  • Rørsukker, vand og Angostura hældes i et rocks glas, hvorefter ingredienserne skal muddles til en slags tyk sirup, hvor det er ok at alt rørsukker ikke er blevet optaget.
  • Der tilsættes en appelsinskræl, der muddles et par gange.
  • Fyld herefter glasset halvt op med is og tilsæt 3 cl whiskey og rør samtlige ingredienser rundt med en ske i ca. 20 sek.
  • Fyld glasset med is og tilsæt de sidste 3 cl whiskey og rør igen rundt i ca. 20 sek.
  • Pyntes med et cocktailbær

Alkohol

Vi anbefaler en Makers Mark straight bourbon. Det er en super flaske whiskey til pengene, når den bringes ind i cocktailverdenen. Andre whiskeyer er mere fornøjelige at drikke rent, men Makers Mark er spot on til cocktails.

Glas

Rocks glas i form af et tungt og robust whiskeyglas. Intet andet må bruges til en Old Fashioned

Tilbehør

Få rørt cocktailen rigtig godt rundt. Smagsnuancerne rammer først en højere, når cocktailen er kold og velrørt. Og lad nu være med at putte danskvand i, selvom Don Draper rent faktisk selv gør det i afsnittet, hvor han laver sin egen Old Fashioned. Det ødelægger et af cocktailens særlige karakteristika; nemlig dens potens. Old Fashioned kan anbefales til lidt finere arrangementer, såsom receptioner, hvor der networkes og gæsterne kan gå og nyde sin cocktail i længere tid.

MED PÅ KORTET?

Hos Klarbar benytter vi udelukkende kvalitetsspiritus og friske råvarer til vores cocktails. På denne måde sikrer vi den bedst mulige og mest autentiske cocktail oplevelse for dig som vært og for dine gæster.

Ønsker du at have Old Fashioned på drinkskortet til dit arrangement, kan det sagtens lade sig gøre. Du kan få yderligere inspiration i vores cocktailkort, eller lade os sammensætte et udvalg af lækre cocktails ud fra dine ønsker.

Tom Collins
Moscow Mule