TOM COLLINS

OPSKRIFT

BAG OM COCKTAILEN

Som så mange andre klassiske cocktails, så hersker der en del usikkerhed omkring oprindelse og årstal. Den klassiske Tom Collins, som vi kender, blev imidlertid for første gang nævnt i 1876, da en af bartenderverdens største aktører, Jerry Thomas, nævnte den i sin bog, Bar-tender’s guide. Cocktailen kan med rette anses som en mildere variation af John Collins, som blev opfundet små 20 år tidligere, men som indeholdt væsentlig mere gin.

Til cocktailen hører sig desuden en sjov anekdote; Tom Collins blev nemlig oprindelig brugt som en form for joke i New York, hvor man fik folk til at gå ind på en bar, og spørge efter en fyr, der hed Tom Collins. Ikke noget helt dumt markedsføringsstunt må man sige!

SÅDAN GØR DU

  • 4 cl. gin
  • 2 skiver citron
  • 1 tsk. rørsukker
  • 2 cl. friskpresset citronsaft
  • 1 cl. sukkerlage
  • Danskvand

  • Citronskiver og rørsukker muddles sammen til en sirup i dit boston glas
  • Tilsæt herefter citronsaft, rørsukker og gin samt top glasset op med almindelig isterninger.
  • Shake kraftig med din boston shaker i et par sekunder og hæld væsken med isterninger over i dit glas.
  • Top af med isterninger og danskvand og rør forsigtig rundt i et par sekunder.

Alkohol

Gin – masser af gin! Oprindelig blev cocktailen lavet med større fordeling af gin i forhold til sukker og citrus. Med årene er opskriften dog blevet tilpasset, så cocktailen ikke kun er forbeholdt barernes mest hardcore. Brug en klassisk dry gin eller prøv med fordel den danske gin, Geranium, som også gør sig rigtig godt til en Tom Collins.

Glas

Navnet siger næsten det hele – en Tom Collins skal naturligvis serveres i et collins glas – alternativt kan et klassisk highball glas også sagtens gå an.

Tilbehør

Der findes forskellige afarter af Tom Collins opskriften. Man kan eksempelvis prøve at erstatte sukkerlagen med flormelis – det giver en mere cremet og rund smag end ved brugen af sukkerlage. Cocktailen passer perfekt til en varm sommerdag eller til et klassisk cocktailparty.

MED PÅ KORTET?

Hos Klarbar benytter vi udelukkende kvalitetsspiritus og friske råvarer til vores cocktails. På denne måde sikrer vi den bedst mulige og mest autentiske cocktail oplevelse for dig som vært og for dine gæster.

Ønsker du at have Tom Collins på drinkskortet til dit arrangement, kan det sagtens lade sig gøre. Du kan få yderligere inspiration i vores cocktailkort, eller lade os sammensætte et udvalg af lækre cocktails ud fra dine ønsker.

Cocktail catering til firmafest
Old Fashioned