MOJITO

OPSKRIFT

BAG OM COCKTAILEN

Klassikeren over dem alle; Mojito! Der hersker megen tvivl omkring Mojitoens oprindelse. En ting ligger dog fast – nemlig, at den klassiske mojito, som vi kender den i dag, blev opfundet på Cuba. En fortælling siger, at Mojito kan spores helt tilbage til det 16. Århundrede, hvor cocktailen blot blev kaldt ”El Draque” til ære for Sir Francis Drake (kaptajn i den royale engelske flåde). Den gang blev drinken dog lavet på tafia, som var en primitiv forløber for rom. Så snart romen blev opfundet blev denne dog brugt i stedet (ca. 1650). Selvom drinken ikke gik under navnet Mojito var drinken stadig en kombination af rom, mynte, sukker og lime, hvorfor man med rette kan argumenterer for, at cocktailen allerede så lyset tilbage i det tidlige1600-tal.

Andre historikere hævder, at det var afrikanske slaver, som arbejdede i de cubanske sukkerrørsfarme i begyndelsen af 1900-tallet, som var medvirkenden til at kreere mojitoen, som vi kender den i dag. Hvorom alting er, så er mojitoen en af de ældste mellemamerikanske cocktails, som vi kan spore. Cocktailen blev imidlertid først for alvor populær, da selveste 007, James Bond, drak den Die Another Day, og siden da har cocktailen været et must på ethvert cocktailkort. Hos KlarBar laver vi vores Mojito på traditionel vis med friske lime, økologisk rørsukker, mynteskud, en masse lækker cubansk rom og toppet af med lidt danskvand. Simpelt og velsmagende.

SÅDAN GØR DU

  • 4 cl. mørk rom
  • 1,5 tsk. Rørsukker
  • 4-5 skiver friske lime
  • 1 cl. friskpresset limesaft
  • 1 cl. sukkerlage
  • 8-10 mynteblade
  • Danskvand

  • Limeskiverne muddles sammen med rørsukker og evt. lidt sukkerlage
  • Myntebladene klappes blidt imod håndfladen og tilføjes i glasset. 4 cl. rom tilsættes.
  • Tilføj knust is til toppen af glasset og rør cocktailen rundt med din røreske.
  • Top af med danskvand og rør blidt rundt, så alkohol og danskvand blandes grundigt.

Alkohol

Vi anbefaler at bruge en klassisk cubansk rom. Den skal være relativ mild i smagen uden for mange subtile smagsnuancer. Havana Reserva eller Pampero er klassiske romproducenter, som er gode til pengene. KlarBar anbefaler, at mojito laves med mørk rom, men den kan også sagtens laves med lys rom.

Glas

En mojito bør serveres i et klassisk granity glas. Alternativt, hvis du ikke har dette til rådighed, så kan du bruge et highball glas.

Tilbehør

Mojito er vores suverænt mest populære cocktail, og er et must på et klassisk cocktailkort. Specielt cocktailkort til sommerfester bør mojitoen være selvskrevet.

MED PÅ KORTET?

Hos Klarbar benytter vi udelukkende kvalitetsspiritus og friske råvarer til vores cocktails. På denne måde sikrer vi den bedst mulige og mest autentiske cocktail oplevelse for dig som vært og for dine gæster.

Ønsker du at have mojito på drinkskortet til dit arrangement, kan det sagtens lade sig gøre. Du kan få yderligere inspiration i vores cocktailkort, eller lade os sammensætte et udvalg af lækre cocktails ud fra dine ønsker.

Mai Tai
French Kiss