COSMOPOLITAN

OPSKRIFT

BAG OM COCKTAILEN

Ingen ved med sikkerhed, hvor ”Cosmoen” stammer fra. Flere i England har prøvet at tage æren for opskriften, men ingen er blevet tildelt den. Dog ved vi, at John Caine, en stor kanon i San Franciscos natteliv, i 70’erne tog opskriften med sig over atlanten og satte Cosmoen på sine cocktailkort i de barer, han ejer. Herfra er det gået hurtigt. Cosmoen minder meget om en anden cocktail, nemlig Kamikaze, hvor der i Cosmoen er en lille smule anderledes blandingsforhold af vodka, triple sec og limesaft og der er tilsat tranebærjuice.

Denne mere humane udgave af Kamikaze spredte sig over hele USA, og dens popularitet mildest talt eksploderede, da cocktailen blev promoveret i TV-serien ”Sex and The City”. Alle forbinder den nu med Sex and The City, hvorfor det er sjovt at tænke på, at kvinderne i serien stoppede med at drikke den, da den blev populær. Hovedpersonerne ville ikke være ligesom alle andre, selvom de stadig var vilde med cocktailen. Vi kan stadig godt lide en god Cosmo, da dens ydre snyder. Den er feminin i sin udstråling, men potent og hidsig i smagen. Unikt og tidsløst.

SÅDAN GØR DU

  • 3,5 cl vodka
  • 1,5 cl triple sec (Cointreau)
  • 1,5 cl friskpresset limesaft
  • 1 cl. sukkerlage
  • 4 cl tranebærjuice

  • Start med at fylde dit cocktailglas med knust is, så du nedkøler det. Cosmopolitan serveres nemlig uden is, så det er vigtigt, at glasset er iskoldt, når cocktailen serveres.
  • Tilføj samtlige ingredienser i dit boston glas og shake kraftigt i 10 sekunder.
  • Tøm dit cocktailglas for is og fine straine cocktailen ud i glasset. Du kan med fordel garnish ved at brænde de æteriske olier fra en appelsinskræl.

Alkohol

Hvis du synes din cocmopolitan bliver for stærk i smagen, så kan du med fordel prøve at skifte den almindelige vodka ud med en citronvodka. Det giver en lidt mindre sprittet smag til fordel for mere friskhed.

Glas

Cocktailen bør serveres i et klassisk cocktailglas eller ‘martiniglas’. Glasset har en kegleformet skål, en lang stamme og en relativ flad fod. Den lange stilk forhindrer opvarmning af afkølede cocktails, der i modsætning til long drinks ofte serveres uden is.

Tilbehør

Du kan med fordel anskaffe dig en cocktail peeler, så du kan få en flot appelsinskræl ud af dine frugter. Det giver lige den sidste prik over i’et på en ellers fremragende cocktail.

MED PÅ KORTET?

Hos KlarBar benytter vi udelukkende kvalitetsspiritus og friske råvarer til vores cocktails. På denne måde sikrer vi den bedst mulige og mest autentiske cocktail oplevelse for dig som vært og for dine gæster.

Ønsker du at have Cosmopolitan på drinkskortet til dit arrangement, kan det sagtens lade sig gøre. Du kan få yderligere inspiration i vores cocktailkort, eller lade os sammensætte et udvalg af lækre cocktails ud fra dine ønsker.

Dark'n Stormy